Over Danielle

Al meer dan 25 jaar is Daniëlle van Laar succesvol actief als fluitiste.  Zij heeft een indrukwekkend aantal solo-CD’s gemaakt en treedt regelmatig op in het hele land. Ook verleent zij veelvuldig haar medewerking aan producties en concerten. Daniëlle van Laar is naast fluitiste ook dirigente van het Gouds Jong Vocaal.

 

 

Fluitiste
 

Daniëlle van Laar, geboren op 29 november 1971 in IJmuiden, begon op twaalfjarige leeftijd met het bespelen van de dwarsfluit. In 1989 kreeg zij les aan de vooropleiding van het Rotterdams conservatorium bij Jacques Zoon (voormalig solofluitist van het Concertgebouworkest). Daarna studeerde zij aan het Brabants conservatorium bij Hanni Barendrecht en behaalde in 1995 haar diploma voor docerend musicus. Ze zette haar studie voort bij Raymond Delnoye en behaalde in mei 1997 met glans het diploma voor uitvoerend musicus. Zij volgde cursussen bij Gaby Pas – van Riet, Annette von Stackelberg en Emily Beynon (solofluitiste van het  Concertgebouworkest). Regelmatig verleent zij solistische medewerking bij concerten en CD-opnames. Met de organist Peter Wildeman maakte zij diverse solo CD’s. Deze kunnen besteld worden via: interclassicmusic.nl

 

Daniëlle heeft haar eigen fluitlespraktijk in Gouda waar zij beginnend en gevorderde fluitisten de fijne kneepjes van het fluiten leert.  Hierbij gaat het niet alleen om de techniek maar besteedt  Daniëlle veel aandacht aan de muziekbeleving en het plezier dat het fluiten geeft.

Dirigente
 

Daniëlle van Laar is naast fluitiste, ook oprichtster en dirigente van Gouds Jong Vocaal. Zij geeft zelf alle klassen en koren van Gouds Jong Vocaal solfègelessen. Daarnaast leidt ze de repetities en dirigeert de concerten.

Daniëlle behaalde in mei 1997 het diploma uitvoerend musicus aan het Brabants Conservatorium. Naast haar hoofdvak fluit heeft zij zich tijdens haar studie geïnteresseerd en beziggehouden met kinderkoren. Zo heeft zij zang- en directielessen gevolgd en tijdens haar studie verschillende kinderkoren geleid. Naast haar studie op het conservatorium heeft zij nog verschillende opleidingen gevolgd om zich te specialiseren op kinderkoren (SNK).

Bij het Gouds Jong Vocaal leren jongens en meisjes vanaf vijf jaar hoe leuk het is om goed te leren zingen! Gouds Jong Vocaal onder leiding van Daniëlle van Laar bestaat uit een Opleidingskoor (kinderen vanaf 7 jaar) , Opleidingskoor Plus (kinderen vanaf 7 jaar), een Concertkoor (kinderen tot 13 jaar), een Jeugdkoor (kinderen van 14-17 jaar) en een Jongerenkoor (vanaf 18 jaar).

 

 

  • facebook-square
  • LinkedIn Black Square