top of page

Over Danielle

image3.jpg

Al meer dan 30 jaar is Daniëlle van Laar succesvol actief als fluitiste.  Zij heeft een indrukwekkend aantal solo-CD’s gemaakt en treedt regelmatig op in het hele land. Ook verleent zij veelvuldig haar medewerking aan producties en concerten.

 

 

Fluitiste
 

Daniëlle van Laar, geboren op 29 november 1971 in IJmuiden, begon op twaalfjarige leeftijd met het bespelen van de dwarsfluit. In 1989 kreeg zij les aan de vooropleiding van het Rotterdams conservatorium bij Jacques Zoon (voormalig solofluitist van het Concertgebouworkest). Daarna studeerde zij aan het Brabants conservatorium bij Hanni Barendrecht en behaalde in 1995 haar diploma voor docerend musicus. Ze zette haar studie voort bij Raymond Delnoye en behaalde in mei 1997 met glans het diploma voor uitvoerend musicus. Zij volgde cursussen bij Gaby Pas – van Riet, Annette von Stackelberg en Emily Beynon (solofluitiste van het  Concertgebouworkest). Regelmatig verleent zij solistische medewerking bij concerten en CD-opnames. Met de organist Peter Wildeman maakte zij diverse solo CD’s. Deze kunnen besteld worden via: interclassicmusic.nl

 

Daniëlle heeft haar eigen fluitlespraktijk in Gouda waar zij beginnende en gevorderde fluitisten de fijne kneepjes van het fluiten leert. Hierbij gaat het niet alleen om de techniek maar besteedt  Daniëlle veel aandacht aan de muziekbeleving en het plezier dat het fluiten geeft.

image7.jpg
bottom of page